Duunissa Verkkoasemalla
Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.
Vajaa viiskymppinen perheenisä. Silmälasit. Usein poninhäntä tai ns. man-bun. Keskimittainen omassa ikäluokassaan. Usein habitukseltaan ns. Mamil.
Miten ja miksi päädyit Verkkikselle?
Saatiin muutaman kaverin kesken hyvältä tuntunut yritysidea, kehitettiin selkeä visio ja pakottava missio ja saatiin yhteiskunnalta starttiapua. Kiitos, yhteiskunta!
Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?
Aivan kaikkea perusyritystoiminnan pyörittämisestä myymisen ja siivouksen kautta varsinaiseen asiantuntijatyöhön ja asiakaspalveluun.
Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?
Nykyisin voin keskittyä pääasiallisesti ohjelmisto-, käyttöliittymä-, käytettävyys-, (tietojärjestelmä-)arkkitehtuuri- ja tietokantasuunnitteluun. Myös yritystoiminnan kehittäminen edelleen kiinnostaa. Saan myös osallistua työyhteisön viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen.
Mitkä ovat työsi parhaat puolet?
Mielenkiintoiset ja vaikeatkin haasteet. Saa kartoittaa, määrittää, selvittää, koostaa, koordinoida, suunnitella, toteuttaa ja testata. Se, että saa tarvittaessa myös kokeilla ja olla luova.
Mitkä kolme sanaa sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?
Työyhteisö, asiakkaat ja intohimo.
Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla
90-luvun lopussa Verkkoaseman alkuvuosina, kun Internet- ja WWW-pohjaisten ratkaisujen myyminen oli vielä hankalaa mm. sen vuoksi, että Internet-yhteys löytyi vain harvalta yritykseltä, minua piristi kovasti aamulla noin kello kuuden aikaan saamani kiireinen puhelu potentiaaliselta asiakkaalta. Hän oli huomannut yrityksemme (mielestämme yrityksen toimintaa osuvasti ja yksiselitteisesti kuvaavan) nimen ja tiedot puhelinluettelon keltaisilta sivuilta ja halusi tilata meiltä monta maiva– ja siikaverkkoa sekä niihin liittyvää tarvikkeistoa. Ajattelin ensin tarttua mahdollisuuteen tehdä kauppaa ja laajentaa yrityksemme toimialaa, mutta päätin sitten kuitenkin ohjata hänet asioimaan asiassa paremmin palvelevan yrityksen kanssa. Joskus on tilanteita, joissa asiakkaan tarpeet tyydyttää paremmin joku muu kuin Verkkoasema. Mutta yleensä vain joskus : )
Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?
Verkkoasemalla on hyvä tehdä työtä. Se johtuu keskinäisestä arvostuksesta, luottamuksesta ja tuesta työtoverien kesken. Parasta onkin se, että tietää ja voi luottaa siihen, että hommat voidaan viedä yhdessä aina maaliin asti.
Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?
Tietenkin joku, jolla olisi kyky ja valta hyvittää mahdollisimman monta vääryyttä ja korjata mahdollisimman monta epäkohtaa yhden päivän aikana. Tai vaihtoehtoisesti vain joku, joka on erittäin taitava vapaasukeltaja ja jolla on juuri sinä päivänä työpäivä.
Oma asiantuntijuus
Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?
Olen ollut myös arkkitehtuurialan yrittäjä ja kouluttaja sekä tehnyt kaikenlaista rakentamisen, kuvataiteiden ja musiikin aloilla. Verkkoaseman toimialan osaaminen pohjautuu pitkälti tietokoneharrastukseen, joka alkoi 80-luvun alussa, sekä kiinnostukseen Internet/WWW-teknologioista, joka heräsi yliopisto-opintojen ohessa 1994, kun löysin Mosaic-selaimen, eikä enää tarvinnut käyttää Gopheria tiedonkeruuseen.
Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?
Kaikilla tavoilla. Kehitystä tapahtuu päivittäin vieläkin. Uusia asioita tapahtuu alalla koko ajan, mikä tekee työstä niin kiehtovaa. Osaamisen taantumistakin toki tapahtuu: en osaa enää myydä niin hyvin kuin haluaisin : )
Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?
Kuuntelen asiakkaan ja käyttäjien tarpeita, laadin suunnitelmaluonnoksen, selvitän mitä minun pitää tietää ja oppia lisää. Tutustun yleisesti minulle uusiin asioihin, laadin laskelman suunnitteluun ja toteutukseen kuluvasta työstä ja hyväksytän sen asiakkaalla, joka maksaa minulle palkan tekemästäni työstä. Sitten toteutan suunnitelman eli yleensä ohjelmoin tai koostan muiden ohjelmoimista ja tuottamista asioista kokonaisuuden, jonka asiakas tai käyttäjä tarvitsee ja haluaa. Tämä kaikki ei tietenkään yleensä tapahdu yhden päivän aikana : )
Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?
Kun ollaan hankkimassa uusia tietojärjestelmiä, niin ei kannata suin päin lumoutua lupauksista integroitavuuden helppoudesta ja edullisuudesta. Jotta kokonaisuus olisi toimiva, on aina satsattava huolelliseen esisuunnitteluun, toteutussuunnitteluun ja lopuksi muistettava testauskin. Investoinnin arvoa kannattaa verrata vain säästettävään omaan työhön ja sen tehostumiseen ja laskea sen perusteella takaisinmaksuaika.Lisäksi kokemukseni mukaan aivan uusimmista teknologioista ei voi sanoa miten pitkäkestoisia ja tuettuja ne tulevat olemaan. Uusimpien teknologioiden osaajat ovat aika harvassa. Varmista jatkuvuus.
Eric Tähtinen
Titteli: Devaaja/perustajaosakas
Supervoima: Lehmänhermoisuus
Koulutus: Yrittämisen takia keskeytetty yliopistokoulutus; YO-tutkinto melko hyvillä arvosanoilla kuitenkin
#verkkisläinen: Alusta asti (perustaja), nyt jo yli 22 vuotta
Lempinimi: Eki
Motto: Älä oleta mitään, yritä ymmärtää syy seurauksen takana.
Fun fact: Keskustelu kanssani lipsahtaa helposti polkupyöräilyaiheisiin.
Sinua saattaa kiinnostaa myös