Ihan Diginä jakso LinkedInin tasoista.

9.4.2025

4 LinkedInin tasoa – missä kohtaa teidän yrityksenne seisoo? | Ihan Diginä 07/2025

Monessa B2B-yrityksessä LinkedIn-näkyvyys rakentuu yhden assistentin tekemien messupäivitysten varaan. Mutta riittääkö se, jos tavoitteena on herättää asiakkaan mielenkiinto, luoda luottamusta ja tukea ostoprosessia?  

Uusimmassa Ihan Diginä -podcastjaksossa käydään läpi LinkedInin käytön tasoja ja pohditaan, millainen sisältö todella toimii, kun kyse on B2B-asiakkaiden tavoittamisesta ja vaikuttamisesta. 

Kuuntele jakso Spotifyssä tai YouTubessa, jos yllä oleva video ei näy. 

LinkedIn ei ole pelkkä messupäivitysten paikka 

Assistentin tekemät messupäivitykset ovat monelle yritykselle arkea, ja usein se on jo enemmän kuin monella muulla. Mutta jos ajatellaan, että asiakas käyttää LinkedIniä osana ostoprosessiaan, tällainen satunnainen näkyvyys ei riitä. LinkedIn on kanava, jossa potentiaalinen asiakas etsii tietoa, arvioi toimittajia ja muodostaa ensivaikutelman – aivan kuten tapaamisessa neuvottelupöydän ääressä. Silloin on ratkaisevaa, kuka puhuu, mitä sanoo ja miltä yrityksen viestintä näyttää. 

Yksi suurimmista ongelmista on epäjatkuva näkyvyys. Saatetaan postailla aktiivisesti hetki esimerkiksi messujen alla, ja sitten unohtaa kanava kuukausiksi. LinkedInin algoritmit, ja myös asiakkaat, palkitsevat säännöllistä ja suunnitelmallista viestintää.  

Neljä tasoa LinkedInin hyödyntämiseen

LinkedInin käyttö voidaan jäsentää neljään tasoon, jotka havainnollistavat, missä vaiheessa yritys on ja mitä seuraavaksi kannattaisi kehittää:   

  1. Juhlapäivätervehdykset   

“Hyvää joulua”, “Hyvää juhannusta” ym. juhlapäivien toivotukset. Tämä on monelle yritykselle se perustaso. 

  1. Messupäivitykset  

Askeleen parempi. Viestintä on ajankohtaisempaa ja sisältää usein kuvia tiimistä ja messuosastolta. 

  1. Myyntiä tukeva sisältö 

Yrityksen vahvuudet, asiakasreferenssit, vinkkilistat ja tyypilliset ostotilanteeseen liittyvät kysymykset. Tämä taso alkaa palvella asiakasta oikeasti ostoprosessin aikana. 

  1. Henkilökohtainen sisältö 

Kun yrityksen asiantuntijat, myyjät ja johto tuovat omat näkemyksensä esiin henkilökohtaisissa profiileissaan, saavutetaan paras vaikuttavuus.  

Kokemuksemme mukaan henkilökohtaiset julkaisut toimivat jopa 10 kertaa paremmin kuin yritystilin kautta jaettu sisältö. 

Yrityksellä ja yksilöillä on yhteinen vastuu 

Hyvä LinkedIn-näkyvyys ei ole vain markkinoinnin vastuulla. Kun yritys ja sen ihmiset viestivät johdonmukaisesti samoista asioista – asiakkaiden kysymyksistä, ongelmista ja ratkaisuista – syntyy uskottava, helposti lähestyttävä ja kaupallisesti kiinnostava kokonaisuus. Siksi on tärkeää, että myös myyjät, asiantuntijat ja johtajat osallistuvat LinkedInissä yrityksen tarinan kertomiseen. 

Vaikka orgaaninen näkyvyys on tärkeää, ei pidä unohtaa maksettua mainontaa. Hyvä sisältö ansaitsee myös näkyvyyttä, ja usein molempia kannattaa käyttää rinnakkain. Toimiva LinkedIn-läsnäolo rakentuu juuri tästä tasapainosta. 

Tilaa blogit

Haluatko jutella lisää B2B-markkinoinnin mahdollisuuksista?

Varaa tästä aika Tiinan kalenteriiin!

Tiina Niittyviita
Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-markkinointi b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 Google Ads hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi integraatio Intranet Intrexx Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi sisältöstrategia somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Tietoturva tiktok tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivuprojekti verkkosivut videotuotanto Wordpress Yrittäjyys